Nascholing: IJsbollen - reflexmassage basis 1

IJsbollen-reflexmassage is een combinatie van ijsbollenmassage op het gelaat en hoofd, hoofdmassage grepen en een gedeelte voetreflexmassage namelijk van de hoofdzones en spijsvertering op de voeten. Tevens doen we de bijniercheck op de voeten; dit om te kijken hoe groot het stresslevel (cortisol level)  emotioneel en lichamelijk aanwezig is in je systeem. 

IJsbollen-reflexmassage is gerelateerd aan cryotherapie, afkomstig uit Japan waar reumapatiënten met kou en stikstof worden behandeld. In Europa heeft de cryotechniek zich verder ontwikkeld tot cryocabines. Dit zijn cabines van -110 graden, waar je maximaal drie minuten in mag verblijven. Daarnaast heb je ook cryo-lichaamsmassages, waarbij wordt gewerkt met ijsklompen van -18 graden. Met deze ‘klomp’ masseer je maximaal vijf minuten per lichaamsdeel. Bij de ijsbollen-reflexmassage geldt dat de ijsbollen tussen de -10 of -18 graden kunnen worden. Deze hoeven minder lang in de vriezer omdat je op het gelaat/hoofd werkt. 

Voor wie is deze nascholing?

Deze praktijkgerichte nascholing is bedoeld voor voetreflex plus therapeuten, massagetherapeuten, shiatsu therapeuten, fysiotherapeuten, acupuncturisten, natuurgeneeskundige, etcetera, die de basisprincipes van ijsbollen-reflexmassage willen leren. 

Het is fijn als je kennis hebt van meridiaan banen. Tevens is medische basiskennis (anatomie / fysiologie / pathologie) op minimaal MBO-niveau gewenst en dan met name het begrijpen van de werking van het centraal, perifeer en vegetatief zenuwstelsel. 

Waar kun je ijsbollen-reflexmassage voor inzetten?

De ijsbollen-reflexmassage wordt ingezet voor therapeutische doeleinden en werkt bijvoorbeeld klachten verminderend bij sinushoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn. Daarnaast kun je er lichamelijke en emotionele spanningen mee reduceren.

 

IJs werkt op de huid door, waardoor je bloedvaten vernauwen en je lichaam overuren maakt om de bloedcirculatie te stimuleren en om meer zuurstof naar je huid te brengen. Tevens ondersteunt het de lymfedrainage. 

 

Tijdens de ijsbollen-reflexmassage werken we met ‘hot towels’ en ijsbollen. Dit wisselen we af gedurende de behandeling, om de doorbloeding nog meer te stimuleren. 

Inhoud en opzet nascholing

 De volgende onderwerpen worden tijdens de nascholing behandeld 

 

Theoretisch gedeelte: 

 • Anatomie 
 • Uitleg verschillende soorten hoofdpijn 
 • Indicaties- en contra-indicaties 
 • Theorie relevante voetreflexzones en buik-brein connectie 
 • Basis massageoliën en etherische oliën 
 • Houding- en bewegingsadviezen 

 

Praktijkgedeelte: 

 • IJsbollen-reflexmassagetechnieken 
 • Massagegrepen op het hoofd
 • Reflexzones op de voeten (hoofdzones, darmgebied en bijniercheck) 


Studiebelasting:

 • Docent contact uren   :   7 uur (één dag, van 9:30 tot 16:30 uur) 
 • Praktijk oefeningen     :   6 uur 
 • Zelfstudie                      :  16 uur (thuis zelf praktijkoefeningen herhalen) 
 • Totale studiebelasting: 30 uur (1 ect credit point, conform het ‘European Credit Transfer System’) 

 

Aantal deelnemers:  
Minimaal 8, maximaal 16.

 

Deelnamekosten: 

€ 150,00 (inclusief 21% BTW, een syllabus, certificaat, koffie/thee en uitgebreide lunch).

Je ontvangt de factuur ongeveer 8 tot 10 weken voor aanvang van de nascholing. Betalingstermijn: uiterlijk 1 week voor aanvang van de nascholing. 

Docent: 

Janine Hurkmans, Voetreflex Plus therapeut.
Voor meer informatie over mijn praktijk en ervaringen van anderen verwijs ik graag naar mijn andere website: www.janinehurkmans.nl.

Deze cursus is op HBO-niveau geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO, nr. K12449) en door de beroepsverenigingen VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen), NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten) en VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten).

Cursusdata

Heb je interesse in het volgen van de nascholing 'IJsbollen-reflexmassage basis -1-'?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie:

‘Den Heijkant’, Erfgoed B&B, -lunchcafé en -zaal

Heikant 8, 5066 CR  Moergestel (Noord-Brabant, Nederland)